I’m done

1

1.4-001

1.4.

Nyt minun koulunkäyntini on virallisesti ohi – ainakin hieman yli vuodeksi. Tänään oli viimeinen YO koe ja sen jälkeen on kyllä ollut ihmeellinen olo. Osaksi jopa masentava. Olen sellainen ihminen joka vihaa ja nauttii koulunkäynnistä. Huonot puolet siinä oli aikaiset herätykset ja turhat kurssit joilla et tehnyt/tule tekemään yhtään mitään. Kyllä se kasvatti silti ihmisenä ja lisäsi tietämystäni, mutta kyllä siinä se pieni ärsytys silti oli. Sitten taas rakastin sitä, että oli tiety jutut mitä piti tehdä joka päivä ja seuraava päivä oli yhtä varma kuin aikaisempi ja näki rakkaita kavereita päivittäin. Ei tarvinnut huolehtia miten oma maailma muuttuisi tai ei muuttuisi huomenna itselleni. Se turvallisuuden tunne samassa tilanteessa pysymisessä oli aivan ihana. Tirautin tänään jopa muutaman kyynelen, koska pelkään rehellisesti mitä tuleman pitää.

Olen lähetellyt/vienyt hullun lailla CV:eitä ja kysellyt töiden perään todella monelta. Se tietämättömyys on tässä kohtaa ehkä se pahin, että mitä huomenna tapahtuu – jos mitään edes tapahtuu. Olen juuri sellaista ”tuttu ja turvallinen” -tyyppiä. Näin suuri muutos yhden päivän jälkeen on todella uuvuttava. Koko päivänä en ole ajatellut muuta kuin ”mihin pääsen töihin? Pääsenköhän minnekkään opiskelemaan? Mitä sitten opiskelujen jälkeen? Jäänköhän työttömäksi koko loppuelämän ajaksi. . .” ja ne ovat vainoneet minua pahemman kerran. Ja joo rehellisesti sanottuna potuttaa nykyinen taloustilanne, kun ei monilla yrityksillä ole varaa palkata ja sitä näkee vain koko ajan enemmän tyhjiä tiloja katujen varsilla. Ja tietenkin se on surullista ja tunnen myötätuntoa kaikkia yrityksensä menettäneitä kohtaan.

Ei tämä silti tarkoita ettenkö lopettaisi yrittämästä. Aion yrittää niin kauan kunnes saan jonkun työn – ihan minkä vain! Voisin jopa aloittaa harjoittelijana ilman palkkaa ja tietyn ajan loppuessa pääsisin vakituisesti töihin. Toivottavasti siellä ruudunkin takana tätä lukisi joku joka etsisi parhaillaan työntekijää. Ja jos istuu niin pliiiis ota ihmeessä yhteyttä, olen epätoivoinen!!

Ainoa hyvä asia tässä päivässä oli varmaankin se, että saatiin varattua Rosan kanssa hotelli Tukholmasta kesäkuussa. Sitä tässä odotellaan (ja sitä suurta ihmettä – siis työ) ja siitä tuli inspis näihin kollaaseihin. Toivottavasti teidän päivänne on ollut parempi x

// My school is now officially over – at least for over a year. Today I had my final A-levels test and after that I’ve been feeling quite strange. Partly depressing also. I’m that type of person who enjoys and hates going to school. The cons were that you had to wake up early and do classes which weren’t/won’t be useful for me. I know that those classes grew me as a person and gave me a bit extra information but there is still that little annoyance behind the gratefulness. And then the pros were that everything was so certain – you would do everyday those things that was assigned for you and the next day was just as sure as the previous one – and of course seeing your dear friends everyday. I didn’t have to worry how the world would or wouldn’t change the next day for me. The feeling of staying in that same safe situation from a day to another was relieving. I also shred a few tears today because I am honestly afraid of how things are going to be.

I’ve been sending/carrying out my CVs like crazy and I’ve been asking for jobs from a quite a lot of people. The part where you don’t know what’s going to happen is the worst. I’m that type of person where everything that’s familiar to me is safe. This big of a change in one day has been overwhelming for me. I haven’t been thinking anything else this whole day except ”can I get a job? Will I get into anywhere where I want to study? What about when I’ve finished my studies? Will I remain unemployed for the rest of my life. . .”  and these thoughts have been haunting me for this entire day. And yeah to be honest I am quite annoyed by this recent economy situation and the fact that many companies can’t afford to hire people and the fact that there are more and more empty business spaces along the streets. Of course it is sad and I feel compassion for those who have lost their companies.

But all this doesn’t mean that I would stop trying. I will try and try until I get a job of some sort – anything! I could even begin as an intern without any salary and by the end of an exact time I could have a job with salary. So if there is someone behind that screen looking for a employee pleeeasee help mee!! I’m desperate.

The only good thing about this day is the fact that I and Rosa booked a hotel room from Stockholm in June. So at least I have something to wait for. And that upcoming trip gave me the inspiration for doing these summer vibe collages. I hope you’re day has been better x

If you want to comment on this post – click the title! x

Nora

12 kommenttia artikkelissa “I’m done

 1. Moi Nora 🙂 Jostain luin että sua kiinnostais työskennellä vaateliikkeissä ja blogistakin huomaa että rakastat vaatteita 🙂 ! Itsekään en meinannut saada ensin töitä vaikka lähetin joka paikkaan hakemuksia. Kävin kuitenkin puolen vuoden koulutuksen (josta 3 kuukautta oli työharjoittelua) ja aattelin että se vois sopia ehkä sullekkin. Kantsii siis tsekata nuorisotakuun myynnin ammattitutkinto. 🙂 Itse oon saanut sen jälkeen jo 2 vaateliikkeestä töitä ja muista kaupoista. 🙂

  Tykkää

 2. Ei nyt liity oikein tähän postaukseen, mutta kun olet tilannut nyxiltä onko ikinä ollut mitää ongelmia tilauksen kanssa ja tuleeko paketti r-kioskille vai postiin? Itse ajattelin tilata niin ois kiva kuulla sun kokemuksista 🙂

  Tykkää

 3. Moi Nora! Sun blogi on aivan valloittavan ihana, tykkään sun tyylistä luoda erilaisia postauksia mut kuitenkin niissa näkyy sun oma tyyli. Varsinki videot on tosi jees!

  Noista töistä 🙂 Haluisin antaa vinkin, että S-ryhmältä löytyis ihan varmasti sun kaltaselle töitä. Ite oon ollu vuoden töissä TOK:lla. Kannattaa marssia suoraan liikkeeseen sisään (esim. S-Market, ABC jne) ja kysyy töitä. Tiedän ihan sisäpiirin tietona et paikkoja on mitä koitetaan täyttää 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s