Between the writer and the reader

Olen lukenut muutamasta blogista jo tähän tiettyyn aiheeseen liittyviä postauksia – nimittäin bloginpitäjän ja lukijoiden välisestä vuorovaikutuksesta. Monista bloggaajista tuntuu, että vuorovaikutus on vähentynyt suuresti ellei kokonaan. Onhan blogien idea saada vuorovaikutusta aikaan tavalla tai toisella – ainakin omasta mielestäni. Myös minunkin lukijani ovat erittäin hiljaisia ja tämä saa minut aika-ajoin miettimään ”miksi tätä tekee jos näkee, että sivua on katsottu satoja, ellei tuhat kertaa, päivässä ja kukaan ei kommentoi mitään mitä tänne laitan? Teenkö kaiken turhaan? Kuvien ottamiset, niiden editoinnit, videot ja niidenkin editoinnit? Etsin lukuisista nettikaupoista turhaan kivoja vaatteita vinkiksi lukijoilleni?” yms..

Ymmärrän kyllä, että monet postauksistani on asukuvia (se on periaatteessa blogini pääpiirre) ja yritän itse tehdä niin paljon vaihtelua tänne kuin mahdollista! Siksi kysynkin teiltä rakkailta lukijoiltani vähän väliä että minkälaisia postauksia haluaisitte minun tekevän. Ja tällaisissakin postauksissa, joissa kysyn teiltä suoraan, saan vastauksen enintään kolmelta ihmiseltä. Olen superkiitollinen aina niille jotka jaksavat laittaa edes jonkun näköistä kommenttia, koska tiedän että se todellakin on vähentynyt. Rakastan bloggaamista ja voin sanoa sen, että lukijoiden kommentit – olivat ne sitten rakentavia tai vain kehuja – ovat se ihana palkka jonka tästä saan.

En nyt tarkoita tätä mitenkään, että pakottaisin teidät kommentoimaan jokaiseen blogiin mitä luette. Pääidea on, että toivottavasti ymmärrätte kuinka tärkeitä ne kommentit ovat meille bloginpitäjille ja kuinka iloiseksi tulemme niistä. Itse teen tätä siksi, että saan myös kommunikoida teidän kanssanne ja pidän siitä suuresti! Toivottavasti tämä postaus saa aikaan edes hieman vuorovaikutusta ja haluaisin kovasti kuulla teidän mielipiteitänne 🙂

Älkää kadotko kokonaan pois kommenttien avulla, jooko?

// I’ve read about this topic from a few blogs in the past two weeks – the topic is about the interaction between the blog’s writer and it’s readers. Many people who have a blog seems to think that this interaction has decreased, or in the worst case – extinct. I believe that blogs purposes are to create interaction between people. Also my readers are extremely quiet and this makes me think sometimes: ”Why am I doing this when I can see that people have read my blog hundreds, or a thousand, times today and nobody comments about my posts? Am I doing all of this for in vain? Taking the pictures and editing them, filming videos and editing those? I search from many online sites nice clothes for my readers as a hint?” etc..

I do realize that many of my posts are outfit posts (but this is the main feature of my blog) and I’m trying to change my posts as much as possible and as often as possible! That is the reason why I ask from you, my lovely readers, from time to time what type of posts do you want me to do. And even for these type of posts where I directly ask from you, I only get like three responses. I am always very grateful for those who take the time to comment on my blog because I really do realize that it has decreased a lot. I love blogging and I can say this: your comments – whether they are constructive or just plain compliments – are the reward I can get out of this.

And no – I don’t mean this post as if you would have to start commenting in every blog you read. The main idea of this post is that I hope you guys understand how much the comments mean to us who have a blog and how happy they make us. I’m doing this pretty much for the reason that I get to communicate with you guys and I like it a lot! I hope this post makes some interaction and I would love to hear your opinions 🙂 

Please don’t disappear with the help of the comment box, okay?

Nora 

35 kommenttia artikkelissa “Between the writer and the reader

 1. Joskus sun blogiin törmäsin ja selailin muutaman postauksen läpi, en kuitenkaan jääny seuraamaan enkä saanu oikein mitään erityistä kuvaa susta tai blogista, haha en siis tarkota tätä millään pahalla, en vain osannut muitoilla asiaa paremmin… Törmäsin kumminkin uudelleen tähän myöhemmin, ja katsoin sun videot läpi ja olin et WAU! Vaikutat tosi symppikseltä ja hauskalta tytöltä, ihan tavalliselta etkä yritä esittää mitään! 🙂 Videoita siis paljon kehiin sanon mä haha!

  Tykkää

 2. Ikävää ettet tarkkaile tuotteiden ekologisuutta tai eettisyyttä, sinunlaisella ihmisellä kun olisi mahdollisesti vielä suurempikin mahdollisuus vaikuttaa…:(

  Tykkää

 3. Sun blogi on ehdottamasti yks mun suosikeista ja oot tosi taitava blogin pitämisessä! Asupostaukset on mun ihan lemppariluettavaa ja katseltavaa, sillä ihailen sun tyyliä tosi paljon ja kaikista asukuvista on aina mukava saada inspistä myös omaan pukeutumiseen 😊 Myös videot on ihanaa katottavaa ja erityisesti MyDay -tyyliset videot on mun suosikkeja! Sun blogista tulee aina tosi hyvälle tuulelle ja jatka samaan malliin! 😊

  Tykkää

 4. Sulla on ihana blogi ja ehdottomasti haluan et jatkat kirjottamista ja blogisi kehittämistä! Olis kiva jos kirjottaisit enemmän ja jakaisit tänne blogiin arkisia juttujasi 🙂 Varmaan kannattaa miettiä omaa blogia siltäkin kannalta, että mitä itse tykkäät lukea ja mitä piirteitä ja juttuja sun omilla suosikkiblogeilla on. Ja sun videot on ihania! jatka niiden tekoa ja pidä loppun bloopersit, niistä sun oma hauska ja rento persoonallisuus huokuu läpi!

  Tykkää

 5. Voiii! Ihanaa että on myös teitä jotka osaa samaistua muhun 🙂 ihana kuulla! Joo mulla on pari meikki juttua valmiina odottamassa kuvaamista ! 🙂 kiitos paljon ihana xx

  Tykkää

 6. Mä niin tykkään susta ja sun blogista!! Täältä saa niin paljon inspistä kaikkeen! 🙂 Oot niin positiivinen ihminen aina ja mulle tulee usein sun blogia lukiessa mieleen että ”hei mähän tunnen just noin” tai ”toi on niin totta”! Musta ne sun meikki tutorialit on ihan parhaita ja haluaisin että tekisit enemmän niitä sen kaltasia! Oon saanu niistä tosi paljo hyviä meikkausvinkkejä, kiitos siitä! 🙂 You go girl, jatka samaan malliin oot ihana ! 🙂

  Tykkää

 7. Kiitos, tosi hyvä kommentti! 🙂 pistin ehdotuksia myös tuohon listaan! Ja tuohon bloggaamiseen; se olisi aivan mahtavaa jos niin voisi olla, en itse vain tiedä mitä kautta pääsisin ”ammattilaisbloggaajaksi” 🙂 Mutta ihana kuulla, kiitos x

  Tykkää

 8. Pidin paljon meikkitutoriaaleista, ne olivat selkeitä ja oli ihanaa, että kävit jokaisen vaiheen tarkasti läpi. Olin yllättynyt, että osaat meikata noin taitavasti! Videoiden ”bloopers” osio on tosi hauska, siitä näkee hyvin inhimmillisen ja hauskan puolen susta, ja ymmärtää, että olet myös aivan normaali ihminen, etkä vain jää sellaiseksi kaukaiseksi, hienosti pukeutuvaksi muukalaiseksi. Siitä englannin ääntämisestä ei tarvitse minustakaan tehdä niin hassua juttua, äännät mielestäni ihan hyvin ja näytät vielä tuotteen nimen; toimii hyvin. Minustakin olisi kiinnostavaa kuulla lisää kavereistasi, perheestäsi, koulusta, liikkumisesta yms. Muissa blogeissa viuhuvat ”through my phone” ja ”weeks x & y” tyyppiset postaukset ovat kivoja koonteja arkielämästä puhelinkuvien kautta, voisit mahdollisesti kokeilla sellaisten tekemistä? 🙂 Olen lukenut blogiasi jo muutaman vuoden, koska sinulla on upea tyyli, elämäsi vain kiinnostaa ja minusta on kiva nähdä myös hiukan lyhyenä tyttönä, että miten pitkiltä tuntuvia vaatteita voi käyttää (olen pidempi kuin sinä mutta silti tuntuu että esim pitkät takit näyttävät päälläsi tuhannesti paremmilta kuin minun päälläni XD). Oletko koskaan miettinyt ihan bloggaavasi ammatiksi? Minusta ainakin sinussa ja tässä blogissa olisi aineksia siihen!

  Tykkää

 9. Hei apua haha! Ei nä ilonkyyneleet lopu jos tätä rataa jatkatte haha!! Mutta et tiedäkkään mitä tuo kaikki mulle merkitsee. Mun päätavoite tällä blogilla on inspiroida muita ja tälläiset kommentit antaa sellaisen tunteen, että olen onnistunut siinä joidenkin kohdalla 🙂 mutta älä tunne huonoa omatuntoa, kommentointia voi aina parantaa x kiitos paljon ihana, tuo merkitsee mulle ihan kaikkea! x

  Tykkää

 10. Apuaaa! Tuli yks kyynelkin ihan tätä lukiessa! Et tiedäkkään kui iloiseksi tulin! Ihanaa, että oot lukenut jo niin kauan ja toivottavasti jatkat. Ja joo monille se kuulemma just tuntuu hieman ’työläältä’ vaikka se loppujen lopuksi vie ehkä 1-2minuuttia jos ei edes sitäkään 🙂 et tiedä mitä tuo bloginkin kehittyminen minulle tarkoittaa! Iih kiitos paljon ihana x

  Tykkää

 11. Seuraan monia blogeja päivittäin ja just näitä postauksia lukiessa tulee jopa vähän huono omatunto, sillä lukeudun just niihin lukijoihin, jotka ei paljoa kommentoi… :/ Ja tässä asiassa voisin oikeestaan vähän parantaakin:D
  Mutta mua sä inspiroit tosi paljon! Oon saanut puolen vuoden sisällä jonku kamalan meikkausbuumin itselleni ja just siihen kaipaan neuvoja ja vinkkejä ja sulta niitä oonkin saanu paljon:) Pukeudut niin tyylikkäästi ja omaperäisesti, että luen/katson aina innolla postaukses ja siitä saa niin paljon itelle irti. 🙂
  Sun blogi on varmaan mun number uno lemppariblogi 😀

  Tykkää

 12. Oon lukenut sun blogia aktiivisesti jo uli vuoden mut valitettavasti tää on vasta eka kerta kun kommentoin, siitä pahoitteluni 😦

  Oon itsekin bloggaillut aikoinaan ja muistan elävästi just ton mitä kuvailitkin, sivun näyttöjä on monia päivässä ja lukijamäärä iso, mut kommentit on harvassa. Ja voi että miten turhauttavaa se oli!
  Jotenkin kommentoiminen tuntuu nykyään niin hirveän ”työläältä”, mäkin kun selailen blogit läpi kännykällä, niin kommenttien kirjoittaminen vie ”hirveesti” aikaa. Okei toi on kyllä ihan täysi tekosyy ja inhottaa hirveesti tämmöinen laiskuus, varsinkin kun tosi useesti mulla ois jotakin kommentoitavaa, oli se sitten se että sun päivänasu oli tosi ihana tai jotain muuta 🙂

  Nyt kun innostuin niin voisin vielä tähän loppuun sanoo että wautsi miten upee oot! Kaikista mun lukemista blogeista sun on kaikkein inspiroivin ja osaat nähdä elämän positiivisesti 🙂 sun blogi on kehittyny ihan hirveesti tän vuoden aikana mitä mä oon sua seurannut! Ei voi muuta kun sanoo et keep going, oot ihanin!! 🙂

  Tykkää

 13. Joo oon usein miettinyt tota samaa. . . Ja omasta mielestäni mikään kommentti ei ole ”tyhjänpäiväinen”. Jopa kommentit kuten ”Kiva postaus” viestivät sitä, että lukija pitää sen tyylisistä postauksista! Ja joo vaihdoin juuri edellispäivänä tätä blogin tyyliä, että olisi helpompaa kommentoida 🙂

  Tykkää

 14. En rehellisesti mieti sitä aina kun ostan vaatteita ja olen hieman surullinen siitä. Minusta tuntuu, että jos niitä katsoo niin se tulee automaattisesti ja minulla ei tätä ole 😦 Mutta aina jos näen esim. ruokakaupoissa yms kaikkialla jonkin ekologisemman vaihtoehdon otan aina sen 🙂

  Tykkää

 15. En tahdokaan loukata ikinä ketään ja tahdon tehdä sen selväksi heti postauksessa. Joo tiedän ettei äidinkieleni ole mikään vahvuuteni, mutta jos se aina haittaa liikaa niin ei kannata lukea minun blogiani! Parhaani kumminkin aina yritän.

  Tykkää

 16. Jatka aktiivisuutta Nora! Sulla on ihan huipputyyli, ja mielestäni sun videot on ihan parhaita. Meikkitutoriaaleja opastuksella voisin katsoa ihan säännöllisestikin vaikka kerran viikossa 😉 tässä vähän haastetta sulle heitettynä!

  Tykkää

 17. Tiedän itsekin entisenä muotiblogaajana, että kommentit ovat tämän työn ainoa hedelmä. Itselläni selitys kommenttejen vähyydelle, on laiskuus, niinkuin muillakin.

  Pidän eniten blogissasi juuri asukuvista ja meikkitutoriaaleista. Toivoisin lisää kuvia esimerkiksi kotisi sisustuksesta, sekä joskus sellaiset ’kuvaryöpyt’ olisi mukavia, runsaasti kuvia samasta aiheesta eri tyylillä. Haluaisin tietää myös harrastuksistasi, liikkumisestasi ja kavereistasi, sekä koulusta. 🙂

  Ihana blogi, toivottavasti jatkat pitkään!

  Tykkää

 18. Olis kiva kuulla mitä mieltä oot ekologisuudesta ja ajatteletko miten paljon kestävää kehitystä? perehdytkö ostamiesi merkkien eettisyyteen?

  Tykkää

 19. Tykkään hurjasti sun tyylistä ja lueskelen usein sun blogia, oon vaan laiska kommentoimaan, yritän petrata!;) tykkään kun oot alkanu ostamaan vaatteita muualtakin kuin zarasta, zara on ihana mutta ei vaadi hirveesti tyylitajua jos vaan ostaa kaikki vaatteet zarasta koska siellä on kaikki vaatteet hienoja.:)

  Tykkää

 20. Uskoisin, että monet lukijoistasi pitävät postauksistasi, mutta ellei juuri kyseinen postaus aiheuta mitään suuria tunteita tai kysyttävää, niin harvemmin tulee mieleen kommentoida jokaiseen postaukseen siitä miten kiva oli taas nähdä sun asu yms. Uskon, että se on turhauttavaa, jos ei saa kommentteja, mutta toisaalta eikö se ole itsesikin mielestä vähän hassua toivoa ns tyhjänpäiväisiä kommentteja. On kuitenkin varmaan mukavampi saada kommentteja joissa on oikeasti sisältöä esim. kommentti/kysymys jostain vaatteesta/tuotteesta/tms kuin vaikka vain ”kiva postaus :)” kommentteja. Yksi asia mikä vaikuttaa on varmaankin tämä uusi blogi, vanhassa kommentti oli jotenkin helpompi laittaa.

  Tykkää

 21. Pystyn täysin samaistumaan tunteisiisi, vaikkakin mulla puhutaan ”vain” sadoista kävijöistä. Super hyvä teksti! Ja tsemppiä jatkoon, sulla on todella hyvä blogi ja super hyvä tyyli : )

  Tykkää

 22. Tuntuu että näissä pohtivimmissa ja asiapitoisemmissa postauksissa pyytelet aina kauheesti anteeksi? Aina on ”ettehän pahota mieltä en tarkoita pahaa en halua loukata” jne.. Tuntuu että koitat miellyttää muita. Myös toivoisin että panostat kirjoittamiseen ja sen laatuun enemmän. Tekstisi on yleensä huonoa äidinkieltä ja puhekieltä. Kivoja kuvia ei siinä mitään, koita vain antaa itsestäsi fiksumpi kuva varsinkin videoissa. Menee uskottavuus kun et luota itseesi esim englanninkielisiä sanoja lausuttaessa naurat ja teet itsestäsi pellen. Hauskaa kesää 🙂

  Tykkää

 23. Voi että! Kiitos paljon! Haha ette tiedäkkää kui paljo nä merkitsee mulle 🙂 x selvä se on nyt listalla siis! 😉 ja ihan hyvin selitetty haha :p ihana kuulla, kiitos paljon x

  Tykkää

 24. Oot yksi mun suosikki bloggaajista, joten pitäisi kyllä ehdottomasti jaksaa kommentoida näihin sun postauksiin! Tykkään tosi paljon noista sun meikkivideoista mitä oot nyt tehnyt, sillä oon itekki alkanu innostumaan enemmän kaikista kauneusjutuista ja laadukkaista meikeistä! Sun asukuvista saa myös tosi paljon inspistä, sillä sulla on niin ihana tyyli. Yks postaus toive mulla olis, nimittäin joku smokey eyes tutoriaali! Ja ois kiva jos saisit siit otettuu vaiks jotain kuvia et miten ne luomivärit levitetää sillee oikeisiin kohtiin, jos tiiät mitä tarkotan haha! Tulipas pitkä kommentti mut toivottavasti lukijat alkais kommentoimaan enemmän, sillä eihän tässä kauaa aikaa menny ja itellekki tulee hyvä mieli :)!

  Tykkää

 25. Uskon että tuollainen asia on bloggaajille erittäin turhauttava, itse luen jokaikisen postauksesi, mutta todella harvoin kommentoin, jotenkin se vaan jää eikä sen tärkeyttä ajattele sen enempää. Ehkä tästäedes täytyy kommentoida enemmän!
  Keep going! 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s