HashtagFreeTheNipple / HashtagHappiness

Olette varmasti huomanneet somessa, viime vuoden aikana, kasvaneesta villityksestä joka jo esiintyykin otsikossa – HashtagFreeTheNipple. Mielestäni kaikki tämä sai alkunsa Miley Cyruksen ”Wrecking Ball” kappaleen musiikkivideosta, jossa Miley keinuu alasti – mutta tämän stoorin me kaikki jo tiedämmekin. Pari kuukautta sen jälkeen huomasin, että huippumalli Cara Delevingne aloitti koko hashtagin käytön ja aloitti rintojen ”vapauttamisen” julkisesti. Myös Mutsis On – blogin pitäjä pääsi uutisiin saakka kuvallaan, jossa hän on peittänyt rintojensa nännit miesten nänneillä, koska hei silloinhan se on ihan fine? Ei ole omat, mutta miesten nännit kyllä käy.

En itse ole koskaan ollut tästä kyseisestä aiheesta mitenkään järkyttynyt tai ottanut sitä pahalla. Rinnat ovat minun mielestäni luonnollinen asia ja ne oikeasti ovat mielestäni vain kaksi möykkyä rinnassa. Tietenkin ymmärrän miksi jotkut hieman vanhemmat, ja miksei nuoremmatkin, ihmiset ovat tästä järkyttyneitä ja ovat tätä vastaan. Ovathan ne olleet ”seksuaalinen kohde” niin kauan kuin ihmiset ovat niistä tienneet.

Mutta jos ihan rehellisiä ollaan olen tässä asiassa fine ihan kaikilta jutun tiimoilta. Itse henkilökohtaisesti miten tätä tukisin/näyttäisin olisi etten käytä rintaliivejä paidan alla tai ns. ”side boob” – mutta tätä vain kotona. Tietenkin nämä lauseet antavat sellaisen kuvan, että ”kyllä olet sitten vastaan jos noin sanot”, mutta tarkoitan tällä sitä, että jos joku haluaa juosta tisulit paljaana tuolla kadulla niin antaa mennä en ole moksiskaan siitä. Ja olen samaa mieltä monen tämän tapaisten kirjoitusten kanssa, että rintoja tulisi pitää yhtä ’normaaleina’ kuin miesten nännejä.

Kaikista kiinnostavinta tässä postauksessa on se, että mitä mieltä te olette? Kaikilla on omat mielipiteensä – ja monilla todella vahvat sellaiset, varsinkin tällaisissa asioissa. Haluaisin kovasti kuulla eri näkökulmia ja mielipiteitä! Itselleni on siis ihan yhdentekevää kävelevätkö naikkoset viidet rintaliivit päällekkäin ja kolme poolopaitaa siinä päällä vai vain napapaidalla ja ohuet rintsikat alla tai ei rintsikoita ollenkaan. Olen nyt ja tulen aina olemaan sellaista ”If it makes you happy, no one else’s opinion should matter” – tyyppiä. Ja tämä ei koske pelkästään tätä aihetta vain kaikkea yleisesti – oli se sitten miten pukeudut, meikkaat, leikkaat hiukset ja miten ylipäätään olet.

Elämästä tulee ottaa kaikki irti joka päivästä ja täytyy olla tyytyväinen siihen kuka on. Toivon sydämmeni pohjasta, että te kaikki eläisitte tämän mukaan. Ja muistakaa, että aina on vihaajia ja itse olen päässyt sellaisista tyypeistä yli kirjaimellisesti jättämään heidät omaan arvoonsa. Jos heillä on sisällään niin paljon negatiivista energiaa ei sellaista kannata uskoa, kuunnella tai pistää sen enempää ajatusta kuin se hetki jona sen kuulet/luet. Se voi olla heidän mielipide ja kaikilla on omat mielipiteet. Mutta heidän mielipiteet eivät määritä sitä kuka sinä olet tai muuta sitä miten sinä tunnet itsesi. Esim. minua on haukuttu monia kertoja ylimieliseksi, mutta koska tiedän etten ole tällainen on se helpompi vain nauraa tällaista uskotteleville päin naamaa. Uskokaa minua; tällaisten ihmisten noteeraaminen on turhanpäiväistä.

Ja tämä seuraava voi tuntua sellaiselta lässynläälässynplää tekstiltä, koska en tunne teitä henkilökohtaisesti, mutta toivon oikeasti että elätte sellaista elämää jota haluatte ja olette oma itsenne rohkeasti – ihan sama mitä kuka sanoo. Kenenkään ei tulisi muuttua kenenkään takia tai muuttaa elämistä vain toisten kommenttien/mielipiteiden takia. Tottahan toki ne satuttavat, mutta uskon että olette niitä vahvempia. ”Love is stronger than hate” am I right?

Nora

8 kommenttia artikkelissa “HashtagFreeTheNipple / HashtagHappiness

 1. Olet ihan oikeassa! Ja joo tässä kyseisessä postauksessa keskityin näihin asioihin – muut jutut ovat sitten ihan toinen asia! Hyviä pointteja 🙂

  Tykkää

 2. Hei,
  ihana kun ihmiset ottavat uusia asioita esille sosiaalisessa mediassa koska siellähän ne ovat ihmisten luettavissa ja kaikkien ulottuvilla, median voima on kasvanut ja käsiteltävät asiat saavat usein myös nuoret miettimään ympärillään tapahtuvia asioita joka on tosi hyvä asia!
  Olen samaa mieltä asiasta ainakin siitä näkökulmasta että naisten tulisi olla yhdenvertaisia miesten kanssa, mutta vielä nykypäivänäkään tämä ei toteudu (edes Suomen kaltaisessa hyvinvointivaltiossa!!) täydellisesti esim. työpaikoilla, joten miksi valittaa tisseistä? Ihan vaan muistuttaisin taas kuinka hyvin meillä asiat täällä ovat, eivät afrikassa naiset mieti ovatko he paita päällä vai ilman, sitä ollaan ihan ilman paitaa kun on pakko -kun ei omisteta paitaa!
  Tässä asiassa on niin monta puolta, kohta kaljan mainonnan lisäksi vauvanruoka sensuroidaan = imetys, ajatellaanko sitä puolta että moni nainen tulisi mustasukkaiseksi kun toisaalla naiset kävelee kaupungilla ilman paitaa, erogeenisyys menee kokonaan, kuinka sitten käy kun kaikki kuljemme tasa-arvoisina aatami asussamme ja alastomuudesta tulee arkipäivästä? Parisuhdeterapiassa silti ihmiset käyvät juuri sen vuoksi kun seksistä on tullut liian ”arkista”? Ja lopuksi vielä; kun nainen hyppää benji hypyn festareilla ja paita putoaa pois hänen päältään, kuinka moni kertoo sen kavereilleen ”kauhea kuvittele miten sille kävi…” niin. Siinä jo miettimistä tähän aiheeseen liittyen.

  Tykkää

 3. todella hyvä teksti! Toit selvästi kantasi esille ja sait ainakin minut ajattelemaan omaa suhtautumistani näihin asioihin. Ehdottomasti lisää tällaisia, nämä antavat paremman kuvan susta ja siitä millainen oikeasti olet :–)

  Tykkää

 4. hyvä kirjoitus sinulta, ja tälläisiä mielipide tekstejä lukee mielellään!
  Itse kuitenkin olen tästä sitä mieltä, että tämä on vähän tälläinen hyvinvointivaltioiden ”tempaus”, jossain muualla maailmassa naisten oikeudet ovat tuhat kertaa rajoittuneempia ja oikeasti huonosti, mutta silti täällä jaksetaan valittaa ja käyttää aikaa siihen, että saako naisen nänni näkyä vai ei 😀 mutta samaa mieltä kanssa tuosta, että ihan sama käveleekö joku ilman rintsikoita, tehkööt sen, mutta miksi käyttää niin paljon aikaa sen julkituomiseen..
  mutta tosiaan lisää näitä mielipide juttuja!

  Tykkää

 5. Mun mielestä tää oli tosi hyvä teksti ja toit asiasi hyvin esille. Musta on myös kiva, että sulla on mielipiteitä joita jaat meille lukijoille. Tykkäsin 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s