Fashion vs. style

Nyt kun muotiviikot ovat alkaneet jälleen ja netti pursuaa ’Streetstyle’ kuvaajien inspiskuvia olen alkanut, jälleen, miettimään muutamia asioita. 

Melkeinpä aina sana ’tyyli’ liitetään sanaan ’muoti’, mutta todellisuudessahan nämä ovat kaksi aivan eri asiaa. Olen ihaillut Scott Schumanin (The Sartorialist) uusimmassa kirjassa kaikkien ihmisten, joita hän on kuvannut, tyyliä. Monissa ’Streetstyle’ tyylisissä kuvissa on tiettyä sekasortoa – hektisyys kuvan ympärillä, kuvattavan asu, liikenne, sää jne. – ja pidän sellaisista kuvista paljon. Koruja korujen päällä, monia eri kankaita ja materiaaleja yhdistetty yhteen asuun – en tiedä mikä sellaisissa asuissa on, mutta olen hulluna niihin. Olisin voinut teettää kirjan kuvista yli puolet tauluiksi!

 

IMG_0466

 

Mielestäni myös ihmisten persoona korostuu tietyn verran pukeutumistyylistä – tämänkin huomaa Scottin kirjoista. Hän on matkustanut ympäri maailmaa ja kuvannut ’Streetstyle’ kuvien lisäksi myös eri maiden kulttuurien ns. peruspukeutumista.

Jo päivittäinen mielialakin vaikuttaa huomaamattamme pukeutumiseemme, mutta mielestäni kaksi tekijää ovat aina, asussa kuin asussa, tärkeimpiä: itseluottamus ja asenne miten kannat vaatteita. Mielestäni kaikki asut näyttävät hyvältä jos niitä kantaa itsevarmasti. 

 

Nora

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s