Things I’ve learned in the past few years

4cce59779085640a608e46ad15eaf714

1. Älä ikinä pidä mitään itsestäänselvyytenä, esim: ihmisten avuliaisuus, työ, perhe ja ystävät, katto pään päällä, oma ja läheisten terveys, se että olet elossa – nämä kaikki voivat kadota hetkessä. Itse rukoilen (kyllä rukoilen) joka ilta ja kiitän kaikkea mitä minulla on. . . Mielestäni meidän tulisi keskittyä siihen mitä meillä jo on eikä siihen mitä tarvitsemme (itse yritän jatkuvasti parantaa tätä ominaisuutta). / Never take anything for granted, for example: other people’s kindness, your job, family and friends, roof over your head, your own health and the health of your loved ones, the fact that you’re alive – all of these can disappear in a day. I pray (yes pray) every evening and thank for everything I have. . . I think we should focus more on what we have and not what we might need more (I’m trying to improve myself constantly on this one).

e6260e7f64f7b4b5fadba4be3cc7caec

2. Vastoinkäymisiä tulee aina – se miten ne kohtaa ja miten niistä pääsee yli kertoo paljon itsestäsi. En henkilökohtaisesti halua antaa minkään lannistaa itseäni ja tämän takia yleensä taistelen vastoinkäymisiä vastaan niin kovin etten ilmaise oikeita tunteitani – olen kohdannut todella monia vastoinkäymisiä jo lyhyen elämäni aikana ja niiden takia olen paksunahkaisempi. On okei jos tulee päiviä kun kaikki romahtaa ja haluat itkeä ja olla peiton alla koko päivän ja sinun pitäisikin suoda se itsellesi. Itsesääli on voimakas ja lamauttava tunnetila, mutta se ei saa ikinä ottaa valtaa sinusta. Sen yli on päästävä! Itse ajattelen vastoinkäymisen tullessa ”Selvä näin kävi ei voi mitään. Miten pääsen siitä eroon / yli?”. Itse olen huomannut kasvavani paljon henkisesti viime vuosien aikana. Vanhemmaksi tullessa vastoinkäymiset kasvavat, mutta samalla ne kasvattavat sinua. ”When life kicks your butt, you better kick life’s butt / There’s always going to be adversities – but how you deal with them and how well you can conquer them tells a lot about yourself. I personally won’t let anything bring me down and because of this I always fight adversities so hard that I won’t show my real emotions – I’ve had so many adversities in my short life and because of that I’m emotionally really strong. It’s okay if you have days when you feel like it’s all crushing down on you and you want to cry and be under the blanket for the whole day – at that point you should do exactly that. Self pity is powerful and paralyzing feeling but you should never let it take the best of you. You must get over it! Whenever I face an adversity I think ”Okay so this happened what’s you gonna do. How will I get rid of it / over it?”. I’ve noticed a big amount of psychological growth within these past few years. As you get older the adversities multiply but at the same time they multiply your strength. ”When life kicks your butt, you better kick life’s butt”.

static1-squarespace

3. Itsensä vertailu muihin on sanoinkuvaamattoman turhaa. Myönnän, että se tulee (varsinkin naisilta) luonnostaan. Olen tehnyt monia postauksia liittyen itsetuntoon ja miten tulisi ajatella itseään. En väitä, että olisin tällä hetkellä 100% tyytyväinen itseeni, mutta uskon / olen huomannut että ajan myötä rakastan itseäni enemmän. Mielestäni jos ihminen haluaa muuttaa itsessään jotain ja on mahdollinen tekemään sen hänen tulisi saada tehdä se ilman muiden arvostelua. Uskon että yksi elämän tärkeimmistä asioista on pystyä hyväksymään itsensä ja rakastamaan itseään – olen sitä mieltä, että meidän virheemme tekevät meistä kauniita. Kaikilla naisilla on jokin epävarmuus itsestään ja se tekee minut todella surulliseksi kun näen naisia sosiaalisessa mediassa haukkumassa toisiaan. Meidän naisten tulisi pitää yhtä ja vahvistaa toinen toistamme. Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, silloin kannattaa olla hiljaa. / Comparing yourself to others is indescribably stupid. I admit that we (women) still do it subconsciously. I’ve made few posts regarding self-esteem and how you should think about yourself. I’m not saying that I’m currently 100% happy with myself but I believe / have noticed that as the time passes I’ll love myself more. I think if someone wants to change something about themselves and they are able to do it – then they should be able to do it without anyone’s judgement. I believe that one of the most important things in life is to learn accept yourself and to love yourself – I really believe that our flaws make us beautiful. Every woman has an insecurity about themselves and it breaks my heart when I see women bashing each other on social media. We should enhance the solidarity between women, not tear each other down. If you don’t have anything nice to say then you shouldn’t say anything at all.

4804fb2b72d9a7324419ae8601e9c1ab

4. Uusien asioiden kokeileminen on rikkaus. Olen todella ’kotona on hyvä olla’ ja ’kaiken täytyy pysyä samana’ tyylinen ihminen. Amerikkaan muutto oli yksi vaikeimmista asioista joita olen elämäni aikana tehnyt. Se pelotti minua paljon – kaikki tuttu ja turvallinen jäi taakse ja kokonaan uusi elämä odotti. Uusien asioiden kokeileminen / kokeminen on kasvattanut minua paljon. Näiden kuukausien aikana, mitä olen Amerikassa viettänyt, olen tehnyt niin monia asioita mukavuusalueeni ulkopuolella että jopa ihmettelen miten en ole vielä saanut minkään näköistä paniikkia! Olen todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta saada tehdä tämä kaikki ja vielä parhaan ystäväni kanssa.  Trying new things is a wealth. I’m really ’staying at home’ and ’everything has to stay the same’ type of person. Moving to America was one of the hardest things I’ve ever done in my life. It scared me a lot  – everything I knew and felt safe I left behind and a whole new life was waiting for us. Trying out / experiencing new stuff has grown me a lot. During all these months that I’ve lived in America I’ve done so many things that are out of my comfort zone and I’m actually wondering how I haven’t panicked yet in any way! I’m extremely grateful for this opportunity to do all of this with my best friend.

b59dfc511f098f4bdfd9ab7558a01339

5. Toteuta itseäsi omalla tavalla ja kuuntele itseäsi. Muiden ihmisten ei tulisi päättää miten elät elämääsi. / Express yourself in your own way and listen to yourself. Other people should not be in charge of your life.

f737b0784b91476afd71450986297282

6. Tee mahdollisimman paljon sitä mitä rakastat. / Do what you love as much as possible.

 

x Nora

4 kommenttia artikkelissa “Things I’ve learned in the past few years

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s