The importance of mental health

Processed with VSCO with j2 presetProcessed with VSCO with j2 presetProcessed with VSCO with j2 presetProcessed with VSCO with j2 presetProcessed with VSCO with j2 presetProcessed with VSCO with j2 presetProcessed with VSCO with j2 preset

T-shirt dress & necklace: Missguided (click) / Jacket: Forever 21 / Bag & boots: Zara

Tänään on yksi niistä päivistä jolloin tuntuu ettei mikään mene oikein ja kaikki tuntuu niin musertavalta ja ylitsepääsemättömältä. Otin uudenvuodenlupauksekseni etten syö karkkia koko vuotena (paitsi annan itselleni yhden mättö viikon anteeksi kun palaamme Suomeen – ikävöin niin paljon irtokarkkeja lempi karkkikaupastani) ja en joisi sokerisia juotavia arkipäivisin. Tänään on kumminkin ollut todella huono päivä minulle vaikka kello tuleekin vasta kolme päivällä. Minä mm. tiputin kännykkäni kahdesti ruokakaupassa jossa se meni vain entisestään enemmän rikki ja kaupasta lähtiessäni otin vahingossa takana olleen rouvan yhden ostoskassin ja huomasin vasta kotiin päästyä, että olin sen ottanut. Taitaa rouva tänään ihmetellä missä hänen liha ja mac and cheese on.  Mielentilani on todella vihainen ja samalla uupunut kaikkeen – kirjaimellisesti kaikkeen. Tuntuu siltä että voisin nukkua seuraavat kaksi viikkoa ettei vaan tarvitsisi tehdä yhtään mitään. Tunnistan kyllä tämän tunnetilan – on se tullut vastaan monesti elämäni aikana. Kroppani sanoo ”en nyt voi henkisesti hyvin” ja tällöin minun tulee toimia juuri niin kuin kroppani minulle sanoo. Tarkoittaapa se sitten että minun tulisi itkeä koko päivä, katsoa leffoja koko päivä tai mennä salille päästämään höyryjä – mitä ikinä kroppani minulle kertookaan minun tulee kuunnella ja totella sitä. Olen oppinut ettei sitä vastaan kannata taistella – mitä nopeammin näihin ajatuksiin ja tuntemuksiin reagoi ja niitä toteuttaa sitä nopeammin niistä pääsee myös eroon. Henkinen terveys on yhtä tärkeä kuin fyysinen terveys ja minusta tuntuu, että liian monet laiminlyövät henkisen terveyden tärkeyttä. En rehellisesti osaa sanoa mistä tämä johtuu, tähän voi liittyä vain yksi tai monikin asia, mutta tällä hetkellä itse en tiedä mikä tämän aiheuttaa, mutta sen tiedän, että nyt annan itselleni luvan juoda kokista ja viettää loppupäivän sängyssä katsoen Netflixiä.

/ This is one of those days where everything seems to go wrong and everything seems so overwhelming and insurmountable. My New Year’s resolution was not to eat candy this year (except for one week I’m allowed to eat anything whenever we get back to Finland ’cause I really miss my favorite candy store) and that I wouldn’t drink any drinks that has sugar in it from Monday to Thursday. Today it has been a really bad day for me and it’s only 3PM. Among other things today I, for example, dropped my phone twice at grocery store which broke it even more and then I accidentally took one of the grocery bags that belonged to a lady behind me at the cashier and I didn’t notice it until I got back home – I bet she’s going to wonder where her meat and mac & cheese went. My state of mind has just been really angry and exhausted to everything – literally everything. I feel like I could sleep for the next two weeks so I wouldn’t have to do anything at all. I do recognize this feeling – I’ve had it many times. My body is telling me ”I’m not mentally ok right now” and then I have to do what ever my body is telling me to do. Whether it’s telling me to cry for the whole day or to watch movies the whole day or it tells me to go to the gym to blow off some steam – whatever it might be I have to listen to my body and act on it. I’ve learned that there is no point on fighting against that feeling – the quicker you acknowledge those feeling and act on them the faster you’ll get rid of them. Mental health is just as important as physical health but I feel like people neglect mental health more easily. I honestly can’t say what is causing this right now but I do know that now I’m cutting some slack on myself and I’ll allow myself to drink some coke and be in bed for the rest of the day watching Netflix.

x Nora

2 kommenttia artikkelissa “The importance of mental health

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s