Starting off college

Nyt on Atlantin toiselle puolelle päästy ja fiilikset ovat todella sekavat – ja varmaan tulevatkin olemaan vielä pari viikkoa. Aikaeroväsymyksen ja monien tunteiden kanssa on vieläkin pää ihan pökkyrällä. Samaan aikaan olen todella iloinen ja kiitollinen, kun minä ja S saamme olla samassa koulussa yhdessä, mutta toisaalta olen myös todella surullinen etten saa olla perheeni ja kavereiden kanssa taas melkein vuoteen. Tieto myös siitä, että vielä on monta vuotta jäljellä on myös tunteellisella tasolla todella vaikeaa ymmärtää. Laitoittekin muutamia kysymyksiä minulle joten aloitetaan vastailu!

1. Mitä linjoja lähdette opiskelemaan ja kauanko opiskelut tulevat kestämään?

Meillä molemmilla on pääaineena markkinointa ja opiskelut kestävät yhteensä neljä vuotta.
2. Mihin kaikkiin yliopistoihin/linjoille haitte ja mitkä fiilikset siitä, että pääsitte juuri tähän kyseiseen yliopistoon?

Santeria siis pyydettiin pelaamaan kahteen eri yliopistoon ja haimme siis niihin kahteen joista tämän sitten valitsimme. Fiilikset ovat molemmilla todella hyvät!
3. Jännittääkö englannin kielellä opiskelu ja miten uskot sen sujuvan?

Jännittäähän se siinä mielessä, että ymmärränkö varmasti kaiken mitä luennoilla sanotaan jne., mutta tähän mennessä olen kaiken ymmärtänyt ja hyvin on sujunut haha!
4. Pohditko ulkomaille opiskelemaan hakiessasi sitä, että palatessasi jonain päivänä takaisin Suomeen, ulkomaista koulutusta ei täällä mahdollisesti arvosteta yhtä paljon kuin kotimaista?

Itseasiassa tämä tutkinto jota teemme vastaa Suomessa tehtyä kandidaatin tutkintoa, joten en hirveästi murehtinut sitä kuinka tätä arvostettaisiin. Ihmiset ovat enemmän sanoneet tämän olevan parempi vaihtoehto sillä ulkomailla opiskelua katsotaan usein plussana.
5. Millaisessa hintaluokassa koulun lukukausimaksut pyörivät?

Tämän koulun lukukausimaksut ovat n. 3 000USD ja yksi lukukausi kestää siis kuusi kuukautta.
6. Onko teillä siellä jo asunto valmiina? Jos on, millainen ja mikäli ei ole, millaista asuntoa aiotte sieltä haeskella?

Asunto on valmiina, mutta muutamia kalusteita täältä vielä puuttuu! Ja pari laukkuakin on vielä pakkaamatta sillä en ole ehtinyt ostamaan vetolaatikostoa johon saisin loput vaatteeni.
7. Aiotteko hakea töitä koulun ohelle? Millaista työtä?

Emme aio koska haluamme keskittyä 100% kouluun ja S jääkiekkoon myös.
8. Mitä aiotte tehdä Suomen asunnollenne lähtiessänne Atlantin tuolle puolen?

Saimme onneksi siihen ihanat alivuokralaiset!

9. Kumman idea oli hakea Amerikkaan opiskelemaan?

Se on aika lailla leijunut ilmassa viime talvesta saakka kun mietimme tulevaisuutta S:n jääkiekon pelaamisen kannalta. Yhteinen päätös se loppujen lopuksi oli.
10. Haitteko sattumalta samaan koulutukseen?

Emme sattumalta sentään, tässä koulussa on yllättävän vähän pääaineita joten markkinointi oli selvä valinta meille molemmille.
11. Kuinka monta aloittaa syksyllä opinnot teidän koulutuksessanne?

Kysyin S:ltä ja emme kyllä kumpikaan osaa sanoa yhtään minkäänlaista numeroa haha! Pahoittelut.
14. Mitä koulutuksenne opinnot sisältävät?

Erilaisia kursseja jotka liittyvät enemmän tai vähemmän markkinoinnin maailmaan. Esim. minullakin oli tänään psykologiaa, mutta käyn vaihtamassa sen pois. Santerilta löytyy ekonomian kursseja ja molemmilta löytyy kurssi nimeltä ’College writing prep’ missä harjoitellaan yliopistossa kirjoitettavia esseitä ja aineistoja yms.
15. Mihin ammattiin olette päteviä valmistuttuanne?

Se skaala on todella laaja, sillä valmistauduttuamme meillä on kauppatieteen kandin tutkinto.
16. Voitteko valita erilaisia sivuaineita, jos sellaisia koulutuksessa on ylipäätään, ja siten vaikuttaa työllisyyteenne?

Kyllä voimme, mutta emme ole vielä perehtyneet niihin niin paljon.

 

Kiitos paljon kysymyksistänne ja toivottavasti saitte jonkinnäköistä lisätietoa koulunkäynnistämme. Täällä on ensimmäinen kouluviikko tosiaan täynnä aktiviteetteja – eilen meillä oli grillausta koulun kanssa ja tänään täällä on ulkoilmaleffa jossa pyörii baywatch. Meille tulee itseasiassa myös mentalisti vierailemaan tänään illalla koululle mikä on todella kiinnostavaa. Harmillista, että minulla ei ole puhelinta käytössä ja voisin jakaa teille snapchattiin enemmän tietoa. Toivottavasti tilanne muuttuu pian.

Olisiko teillä lisätoiveita koulupostauksiin liittyen?

x NORA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s